Έντονη διαφωνία εκδηλώθηκε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της επιβολής των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και με την ευκαιρία αυτή θέλησε να ενημερώσει τους παριστάμενους βουλευτές του Κινήματος για τη συζήτηση που είχε με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβέλη.

Οι ίδιες πληροφορίες, από παριστάμενα στελέχη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε έντονη κριτική στον κ. Βενιζέλο από τον οποίο ζήτησε να συμφωνήσει με τη λήψη των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ανάλογες επικρίσεις είχε διατυπώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά του κ. Βενιζέλου και πριν από λίγες ημέρες, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται, κατά τις πληροφορίες, να κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι υπονομεύει την παράταξη και του ζήτησε να φύγει. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να απάντησε ότι πρέπει να φύγει ο κ. Βενιζέλος. Τελικά ο πρώην υπουργός αποχώρησε από τη σύσκεψη κλείνοντας με θόρυβο την πόρτα πίσω του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος τον κατηγόρησε ως υπονομευτή, απαιτώντας από τον πρώην υπουργό να βγει από το γραφείο του.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στον κ. Βενιζέλο: «Το παίζεις τσάμπα μάγκας με τα μέτρα». «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία… Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη! Να σηκωθείς να φύγεις από δω» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

«Εσύ να φύγεις από δω…» ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να του απαντήσει ο Βενιζέλος: «Άει στο διάολο». Τότε, ο κ. Χρυσοχοΐδης του είπε πως δεν θα ανεχτεί να του ξαναμιλήσει έτσι και ανταπάντησε: «Να πας εσύ στο διάολο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε από τη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό, ενώ κάποια ήταν και σε ετοιμότητα, γιατί φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια οι δύο πολιτικοί.

Τελικά ο κ. Χρυσοχοΐδης αποχώρησε από την αίθουσα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, από την πλευρά του κ. Βενιζέλου δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά θεωρείται δύσκολο να διατηρήσει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.