Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας να διαχωριστεί το θέμα των υποβρυχίων από τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο να παρέμβει προς το προεδρείο του Σωματείου Τρίαινα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να μην διακοπούν τα έργα συντήρησης των υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση αυτή έλαβε η πλειοψηφία του σωματείου Τρίαινα ενώ η ΔΑΚΕ διαχώρισε τη θέση της εκφράζοντας αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγόπουλος επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στον οποίο ανέφερε ότι η παρέμβαση του βρίσκεται σε εξέλιξη και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκλιμακωθεί η ένταση και να υπάρξει αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης επικοινώνησε επίσης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στον οποίο δήλωσε ότι τάσσεται με την άποψη που εξέφρασε η ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση της Τρίαινας.

Στη σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας ενημέρωσης επισημαίνεται ότι “η διακοπή των εργασιών συντήρησης θα οδηγήσει στην αχρήστευση των υποβρυχίων για τα οποία ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πάνω από 2 δισ. ευρώ”.