Σαφές μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που αποφασίζει και δίνει την εντολή για το «ποιος», από «ποια θέση» και για «πόσο», θα ταχθεί να υπηρετήσει το συμφέρον του τόπου, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για τον προαναγγελθέν ανασχηματισμό, απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν ασχολούμαστε με τον ανασχηματισμό, ασχολούμαστε με το μεγάλο έργο που έχουμε να κάνουμε».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει υπουργός – συντονιστής του κυβερνητικού έργου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι εάν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανακοινωθεί.

Για το αν θα υπάρξει κάποιος ρόλος στην κυβέρνηση για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, με αφορμή και τη χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και ούτε υπήρχε τέτοιο αντικείμενο συζήτησης». Διευκρίνισε δε ότι η συζήτηση κυμάνθηκε σε μια θεώρηση των ελληνικών ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών, ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, όπως όριζε το πνεύμα της συνάντησης και επισήμανε ότι ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη θετική εκτίμησή του για την πορεία της οικονομίας μας.

Εξ άλλου, ο Γ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που τίθεται από σήμερα σε ισχύ και αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, δίνεται μια «ανάσα» σε όσους έχουν μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.