Τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες για τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Χαλκιδική: Γιώργος Ιωάννης, αντινομάρχης.

Κιλκί: Γκουντενούδης Χρήστος, αντινομάρχης.

Πέλλα: Θεοδωρίδης Θεόδωρος, νομαρχιακός σύμβουλος.

Ημαθία: Καραπαναγιωτίδης Κωνσταντίνος, νομάρχης.

Πιερία: Μαυρίδου Σοφία, αντινομάρχης.

Σέρρες: Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος, πρώην δήμαρχος Σερρών.

Θεσσαλονίκη: Τζιτζικώστας Απόστολος, πρώην βουλευτής.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα με το «τελεσίγραφο Σαμαρά» για την υποψηφιότητα του αδελφού του, Διονύση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το απέδωσε σε «παρανόηση».

«Πολύς ντόρος για το τίποτε», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως κάποιοι γύρω από τον κ. Σαμαρά εμφανίζονται «βασιλικότεροι του Σαμαρά».

Όπως επισήμανε, στον κ. Σαμαρά έδωσε τρία ονόματα για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, μεταξύ αυτών και του Διονύση Ψωμιάδη. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «όχι» για τον αδελφό του και τότε ζήτησε χρόνο να αποφασίσει. Υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες του Π. Ψωμιάδη με τον κ. Σαμαρά, και χθες και σήμερα, και το πρωί έλαβε την απόφαση να τοποθετήσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον πρώην βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Διονύσης Ψωμιάδης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

«Εγώ ενώνω, δεν διχάζω, δεν πληγώνω», δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης για την απόφαση του αυτή, ισχυριζόμενος πως δεν πρόκειται για περίπτωση οικογενειοκρατίας.

Δύο από τα πρόσωπα που επρόκειτο να τοποθετηθούν υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες από Κιλκίς και Πιερίας απέσυραν χθες το βράδυ το ενδιαφέρον τους, όταν έμαθαν ότι υπήρχε το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να άρει τη στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα Ψωμιάδη.

Ο Π. Ψωμιάδης είπε επίσης ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται αν κλείσει συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, με ζητούμενο τη στήριξη της υποψηφιότητας του.