«Καταρχήν, είναι σαφές ότι (ο Γ. Λαζαρίδης) δεν άντεξε το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων. Προφανώς κάποιοι δεν αντέχουν, είτε εκβιαζόμενοι και πιεζόμενοι με απειλές ακόμα και κατά συγγενών τους, είτε διότι προβάλλουν επιχειρήματα τα οποία, όμως, η κυβέρνηση τούς τα αποδομεί. Γιατί, για παράδειγμα, το θέμα τού πώς θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, όταν θα έλθει, τέλος του χρόνου, αυτό, όπως είπε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα το συνεννοηθούν οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όταν θα έλθει η στιγμή» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
«Κάποια στιγμή ο λαός πρέπει να μάθει τι δεσμεύσεις είχε δώσει ο συγκεκριμένος καλός συνάδελφος στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό, ενώπιον μάλιστα δύο υπουργών, όπως λέει και η ανακοίνωση που έβγαλε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Τοσουνίδης, αλλά πάντως είναι σαφές ότι όποιος φεύγει από το πόστο του, είναι η άποψη μου, πρέπει να παραδίδει την έδρα του» σημείωσε ο κ. Κουίκ και προσέθεσε:
«Άμα δεν αντέχεις να την υπηρετήσεις και μάλιστα απέναντι σε εκείνους που θέλουν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση, να επανέλθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους και τα ανομήματά τους, αν γίνεσαι συνεταίρος τους, κομμάτι τους, συνένοχός τους σε ό,τι πάνε να κάνουν και με τη συνδρομή που έχουν από τα γνωστά ΜΜΕ, τότε δεν μπορείς να ανήκεις στην οικογένεια των ΑΝΕΛ, δώσε την έδρα για να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί εμείς θα προχωρήσουμε».
Ερωτηθείς για τη σταθερότητα της κυβέρνησης με δεδομένο ότι πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 βουλευτές, ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «το όριο αυτό θέτει ακόμα περισσότερο προ των ευθυνών τους αυτούς που έχουν απομείνει» σημειώνοντας, στη συνέχεια, «νομίζω Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από την ΝΔ έγινε εμφανέστερο ότι «υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από την αντιπολίτευση», σημειώνοντας ότι η πρόταση μομφής αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κραδασμούς στην κυβερνητική συνεργασία στοχεύοντας τους ΑΝΕΛ.
Εξέφρασε την λύπη του για την αποχώρηση είτε βουλευτών «τύπου Γ. Λαζαρίδη» είτε λίγων στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημειώνοντας ότι από αυτά τα λίγα στελέχη «είναι ακόμα λιγότερα τα αξιόλογα για τα οποία στενοχωριέμαι, όπως η Μανταλένα Παπαδοπούλου» και τόνισε:
«Αυτή η ακροδεξιά παρέα του Μοσχάτου δεν καταλαβαίνει κάτι: ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν περάσει πολύ- πολύ χειρότερα και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος τέσσερα χρόνια, και ιδίως τα δύο τελευταία “χτυπιέται κάτω σαν το χταπόδι” από τα γνωστά συγκροτήματα δεν πρόκειται να λυγίσει, και αυτό που είπε στο Ζάππειο προχθές θα το κρατήσει ως λόγο τιμής».
Ερωτηθείς, τέλος, για χθεσινή δήλωσή του αναφορικά με το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, αποσαφήνισε ότι είναι προσωπική του άποψη, «αλλά από την στιγμή που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι δεν δέχονται διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, θα πειθαρχήσω στην πλειοψηφία του Κινήματος»