Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της απλής αναλογικής, αλλά και στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας.

Ο «Κλεισθένης», το νομοσχέδιο που βρίσκεται στην κεντρική παρασκευαστική επιτροπή και εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή του α’ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 13/10/2019 και του β’ γύρου μία εβδομάδα αργότερα.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης προβλέπεται η κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες, και της Περιφέρειας Αττικής σε δύο περιφέρειες.

Την πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «σπάσει» στα τρία η εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών και στα δύο η εκλογική περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, που σύμφωνα με τον υπουργό αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.