«Η επιχειρηματικότητα και η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας είναι απόλυτα ταυτισμένες με την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι γραμματείες Παραγωγικών Τομέων και Επιστημονικών Φορέων, σήμερα στη Χαλκίδα.
Ο κ. Αυγενάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σημείωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει στους νέους που επέλεξαν να μείνουν εδώ, αλλά και στην επιστροφή πολλών από όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης και της έλλειψης προοπτικής» όπως είπε, για να συμπληρώσει λέγοντας πως «χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα ριζικά διαφορετικό περιβάλλον, που δεν θα τιμωρεί την εργασία και την επιχειρηματικότητα με υψηλή φορολογία και υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες και ευκαιρίες για όλους».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, σημείωσε πως «με το πρόγραμμά μας για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και δίνονται ευκαιρίες στους νέους να επιχειρήσουν» για να συμπληρώσει πως «στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα που παράγει, που καινοτομεί, που μεταποιεί και εξάγει. Την Ελλάδα που βρίσκεται πραγματικά στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με ουσιαστικά κίνητρα και πραγματικές φοροελαφρύνσεις. Την Ελλάδα του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής οικονομίας. Την Ελλάδα της επιχειρηματικότητας, της νέας εποχής. Της Ελλάδας που τολμά και ρισκάρει».
Ο γραμματέας της ΝΔ, χαρακτήρισε ως «φαιδρή» την εικόνα του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα τονίζοντας πως «είναι ανάξια σχολιασμού. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Οι Έλληνες προσβάλλονται όταν στη θέση του πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου» όπως τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην ρύθμιση για το χρέος, τόνισε πως «απέχει πολύ, όχι μόνον από τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της ήδη από το 2012».
«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε – ούτε καν επιδίωξε – τίποτα από όσα υποσχόταν. Ούτε διαγραφή, ούτε κούρεμα, ούτε αναδιάρθρωση χρέους. Έγινε απλά και μόνο μια ρύθμιση στην εξυπηρέτηση του χρέους, έτσι ώστε οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες να παραμείνουν κάτω του 15% του Α.Ε.Π. μεσοπρόθεσμα και κάτω του 20% από κει και πέρα».