Το Βατοπέδι είναι από τις υποθέσεις που όζουν, δήλωσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Προβόπουλος σύμφωνα με την ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στους δημοσιογράφους.

Από την κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος για το άνοιγμα των ύποπτων συναλλαγών. Προκύπτει όμως και η δεινή εικόνα των εποπτικών οργάνων του κράτους για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Αναφορικά με την υστέρηση στην διερεύνηση συναλλαγών των εξωχώριων εταιρειών, εντοπίζεται ευθύνη στις κυπριακές υπηρεσίες και ο Δ. Τσιρώνης του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισε, αντιπροσωπεία της επιτροπής να μεταβεί στην Κύπρο για να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον όμιλο MIG και την τράπεζα Marfin, που φέρεται να εμπλέκεται σε συναλλαγές της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

«Αποκαλύπτεται μια μεγάλη απάτη που στήθηκε από το Βγενόπουλο και την κυβέρνηση της ΝΔ και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γίγαντα με πήλινα πόδια, που πήρε στο λαιμό του υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις και τις έκανε ζημιογόνες», τόνισε χαρακτηριστικά.