Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται σήμερα η λίστα με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και πολλοί είναι αυτή που ανησυχούν.

Κάποιοι ανησυχούν γιατί μπορεί να μην είναι στην λίστα και κάποιοι επειδή μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου να «διατάξει» να κατέβουν υποψήφιοι. Οι τελευταίοι είναι κυρίως υπουργοί οι οποίοι μπορεί να επιστρατευτούν σε μια εκλογική αναμέτρηση που για το κυβερνών κόμμα θα έχει, έτσι κι αλλιώς, χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Θ.Τσούρας ο επικεφαλής της επιτροπής που κατάρτισε τις λίστες υποψηφιοτήτων τηρεί απόλυτη σιγή . Δεν έχει καν κάνει «διερευνητικές επαφές», εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Έτσι κανείς ούτε καν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Εκτός όμως από τους περιφερειάρχες υπάρχουν και οι υποψηφιότητες για τους τρείς μεγάλους Δήμους. Για τον Δήμο της Αθήνας ακούγεται, αλλά κανείς δεν αποκλείει την έκπληξη, το όνομα της κ.Φ.Γεννηματά. Και μπορεί η κ.Γεννηματά να έχει διαμηνύσει ότι δεν την ενδιαφέρει η κάθοδος της στις αυτοδιοικητικές εκλογές όμως κανείς δεν αποκλείει να είναι άλλες οι αποφάσεις του προέδρου…

Στον Πειραιά πιθανότατα έχει «κλείσει» η υποψηφιότητα του κ. Γ. Μίχα ενώ ο κ. Φασούλας φέρεται ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο της υπερπεριφέρειας Αττικής. Στην Θεσσαλονίκη η υποψηφιότητα Μπουτάρη βρίσκεται στην λίστα Τσούρα, όμως στην ίδια λίστα βρίσκεται και η υποψηφιότητα του κ. Φλωρίδη αδελφού του πρώην υπουργού αλλά και το όνομα κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους. Όπως κι αν έχει μέχρι την Κυριακή θα διαρκέσει η αγωνία και αυτών που θέλουν να κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτών που φοβούνται ότι θα υποχρεωθούν να κατέβουν, αν υπερισχύσει η εισήγηση να ηγηθούν υπουργοί και στελέχη πρώτης γραμμής στην μάχη των περιφερειών.