«Παρέλαση» λαμπερών ονομάτων είχαν κι αυτή τη χρονιά τα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων όμως οι… δυνάμεις της Τέχνης, αν και πάρα πολλές στις υποψηφιότητες, κατέλαβαν λιγοστές θέσεις στο Κοινοβούλιο.
Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια τα ονόματα που έμειναν εκτός Βουλής ήταν έκπληξη καθώς στις προηγούμενες εκλογές είχαν συγκεντρώσει τους σταυρούς που έπρεπε, όμως, φέτος ήταν η δυσκολότερη εκλογική μεταπολιτευτική αναμέτρηση και τα λάθη που γίνονταν από τα πιο ηχηρά ονόματα της πολιτικής, τιμωρήθηκαν από τους ψηφοφόρους.
Ποιοι έμειναν εκτός Βουλής
Αν και θεωρούνταν «σίγουροι» Κώστας Καζάκος και Γιάννης Βούρος, δεν… πήραν τελικά το δαχτυλίδι. Η αποτυχία του Κώστα Καζάκου μάλιστα αποτέλεσε έκπληξη καθώς και στις δύο προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας.
Ο Κώστας Καζάκος όταν ήταν στα έδρανα του Κοινοβουλίου
Ο Γιάννης Βούρος σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο
Ούτε όμως η Βάνα Μπάρμπα που ήταν υποψήφια με τον ΛΑ.Ο.Σ αλλά ούτε και ο Γιώργος Γερολυμάτος κατάφεραν να εκλεγούν.
Εκτός από αυτούς, χαμένοι της αναμέτρησης ήταν και η Άννα Φόνσου, ο Θανάσης Χειμωνάς, η Μαίρη Βιδάλη, η Άντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν εκτός Κοινοβουλίου. Και φυσικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης από τη Νέα Δημοκρατία.
Εκτός Βουλής έμεινε και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος που ήταν υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Πάντως, ούτε και η Εύα Κοταμανίδου, που στο παρελθόν έχει περάσει από τα βουλευτικά έδρανα, μπήκε αυτή τη φορά στο Κοινοβούλιο.
Εκτός Κοινοβουλίου έμεινε και ο υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιάννης Παπαμιχαήλ (ούτε το κόμμα του πήρε το ποσοστό για να το εκπροσωπήσει κάποιος στη Βουλή).
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ
Πολλά ακόμη γνωστά ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν εκτός όπως ο μουσικολόγος Στέλιος Ελληνιάδης, οι ηθοποιοί Πάνος Σκουρολιάκος και Γιώργος Πάντζας.