Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θέλησε να βάλει σήμερα τέλος στη συζήτηση περί πιθανού κυβερνητικού ανασχηματισμού και σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου ανέφερε στους υπουργούς ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένες, οι δε δομικές αλλαγές μελετώνται, χωρίς αυτό να σημαίνει ανασχηματισμό, ενώ, όπου υπάρξουν κενά, θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

    Στη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα των κλειστών επαγγελμάτων, της Παιδείας και της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, η δε υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε για το θέμα των κουνουπιών – φορέων του ιού του δυτικού Νείλου, αλλά και την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

    Σε ό,τι αφορά στο Ιστορικό Κέντρο συζητήθηκαν μετά από εισηγήσεις των κ.κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και Σπ. Βούγια τα μέτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσά που απαιτούνται για την ανάπλαση του Κέντρου, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως η Αθήνα πρέπει να γίνει πιλότος για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος, για τα κοινωνικά προβλήματα, το δε κέντρο της πρωτεύουσας πρέπει να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για την κατάσταση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.