Το ενδιαφέρον της για παραμονή στο υπουργείο Οικονομίας εξέφρασε η Λούκα Κστσέλη διότι, όπως είπε, «μετά από 8 μηνες νομοθετικού έργου είναι μεγάλη πρόκληση να δω θεσμικές αλλαγές τις οποίες περάσαμε να γίνονται πράξη, να εποπτεύσω την υλοποίηση τους, καθώς πολλά πράγματα στραβώνουν στην υλοποίηση».
Σχετικά με το «βαθμολόγιο» αξιολόγησης των υπουργών η κυρία Κατσέλη σημείωσε ότι όσον αφορά την αξιολόγηση του υπουργείου Οικονομίας απ’ ό,τι γνωρίζει είναι σε όλα στο πράσινο, ενώ στην ερωτηση δημοσιογράφου για τις πληροφορίες που θέλουν πιθανό το ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από την κυβέρνηση η υπουργός απάντησε: «Εάν θέλουμε να συζητήσουμε σοβαρά, νομίζω ότι κάθε πολιτικός που παράγει έργο και θίγει τα κακώς κείμενα έχει συνήθως απέναντι του κάποιους, οι οποίοι δεν τοποθετούνται επί της ουσίας της πολιτικής και των πολιτικών επιλογών, αλλά βασικά μέσω δυσφημιστικών σχολίων, απαξιωτικών χαρακτηρισμών κλπ προσπαθούν να απαξιώσουν έναν πολιτικό ή ένα έργο. Αυτό είναι κομμάτι της πολιτικής και πρέπει κάποιος που μπαίνει στην πολιτική να είναι προετοιμασμένος και γι’ αυτό, δυστυχώς».
Στη συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash96, η κ. Κατσέλη προανήγγειλε πως μέχρι τον Οκτώβριο θα αρχίσει να λειτουργεί το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EΤΕπ), μέσω του οποίου θα μπορούν να δίνονται δάνεια και μικροπιστώσεις σε μικρές και μεσαίες βιώσιμες επιχειρήσεις. «Έτσι για κάθε ευρώ που θα βάζουμε εμείς από δημόσιους πόρους θα δίνονται τέσσερα ευρώ στην αγορά και αυτό έγινε με τη συνεργασία όλων των παραγωγικών φορέων, μαζί με όλα τα άλλα προγράμματα ενισχύσεων και επιχορηγήσεων, για να κρατηθούν στην αγορά οι μικρές και βιώσιμες επιχειρήσεις, ώστε να επενδύσουν κι εκείνες και να κάνουν τη μεγάλη στροφή προς τις εξαγωγές και προς την καινοτομία», είπε.
Σε ο,τι αφορά τις επενδύσεις, η υπουργός αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές τομές που επιχειρούνται. «Απλουστεύσαμε ήδη τις διαδικασίες ίδρυσης μιας επιχείρησης και τώρα προχωρούμε στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ώστε από το φθινόπωρο και μετά να μπορούν να γίνουν επενδύσεις στον τόπο. Μαζί με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο θα έχουμε ένα περιβάλλον, το οποίο θα είναι πολύ πιο ευνοϊκό για τις επενδύσεις», είπε.
Για τις τιμές η κυρία Κατσέλη είπε πως ναι μεν έχουν επιβαρυνθεί από τους έμμεσους φόρους και από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε πολλά προϊόντα, αλλά ο πληθωρισμός, εάν αφαιρεθούν οι φόροι, δείχνει αποκλιμάκωση. «Όχι όσο θα θέλαμε και γι’ αυτό παρεμβαίνουμε στην αγορά», πρόσθεσε.
Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χαρακτηρίζοντάς το «ανάσα» για πολλούς πολίτες που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη αδυναμία.
Τέλος ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση και το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες