Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο Λουκά Παπαδήμο σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη ο κίνδυνος να επέλθουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξει είναι ορατός. Χαρακτηριστικό γεγονός της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, είναι ότι μόνο το ΙΚΑ έχει ήδη αντλήσει το 65% της ετήσιας επιχορήγησης που του αναλογεί για το 2012!

Κύριες αιτίες των δραματικών απωλειών, αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που καταγράφουν τα Ταμεία είναι το «κούρεμα» που υπέστησαν στα ελληνικά κρατικά ομόλογά τους, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας και οι συνεχείς μειώσεις των μισθών.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτά, μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, σε τι ενέργειες θα προβεί για να διασώσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ρωτά ακόμα πώς θα αποκατασταθεί η απώλεια των Ταμείων και αν η κυβέρνηση προτίθεται να μεταβιβάσει στα Ταμεία τις μετοχές που θα περιέλθουν στο κράτος από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.