Συνεχίζοντας την περιοδεία που πραγματοποιεί ο Γ. Καρατζαφέρης στη Μεγαλόνησο, συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ι. Παναγιώτου, με Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος και τέλος με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ν. Αναστασιάδη.

Μετά το τέλος της συνάντησης με την Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα. Ι. Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

«Πρέπει να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από τις ξεκάθαρες θέσεις των πρασίνων, ιδέες και προτάσεις που συγκλίνουν προς τη βασική σκέψη ότι μόνο η συλλειτουργία και η συνεκτίμηση και ο διάλογος μπορούν να καθορίσουν μία θετική πορεία.

Πιστεύω ότι οι εξελίξεις τον τελευταίο καιρό επιβάλλουν μία καλύτερη συνεννόηση μεταξύ όλων των κόμματων της Κύπρου και βεβαίως και των κομμάτων της Ελλάδος. Είναι μια ιδέα την οποία ασπάσθηκαν οι πράσινοι».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος λέγοντας πως πιστεύει «ότι ο διάλογος, η σύνθεση και η συναντίληψη είναι αυτά τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία καλύτερη θέση. Αυτή τη στιγμή πιστεύω, το μετέφερα και στους συνομιλητές μου, ότι η Τουρκία μέχρι τώρα μας έπαιζε στη μεγάλη περιοχή. Μετά την απόφαση της Χάγης μας παίζει στη μικρή περιοχή.

Το αποτέλεσμα θα είναι γκολ ή πέναλτι.

Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι για να γυρίσουμε τις συνθήκες και να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα», κατέληξε.

Ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ν. Αναστασιάδη.