Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει το Σκοπιανό, όσο διαφοροποιείται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επιμένει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία με τη γείτονα χώρα εάν στο όνομα της υπάρχει ο όρος «Μακεδονία».

Χθες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διαμήνυσε ότι «η ΝΔ δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης» και μάλιστα τόνισε πως ακόμη και αν συμφωνεί η αξιωματική αντιπολίτευση με την πρόταση της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, αν διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος θα την καταψηφίσουν, επιμένοντας πως η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει.

Σε ανάλογη γραμμή κινήθηκε και η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Καβάλας, επισήμανε ότι «εντός του 2018, με δεδομένη τη στάση των Σκοπίων, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για λύση ενός προβλήματος που μας κληροδότησε η ΝΔ».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εσωτερικές διαδικασίες και υπενθύμισε πως έχουν ψηφιστεί προγραμματικές δηλώσεις και κατά τις πρώτες αλλά και τις δεύτερες εκλογές, με τις οποίες έχει καθοριστεί η θέση της κυβέρνησης στα μεγάλα ζητήματα.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «κάθε τι το οποίο θα συμφωνήσουμε με τους γείτονες θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο» και γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.