Οι προαπαιτούμενες ενέργειες που αφορούν τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, (δηλαδή οι μειώσεις στις επικουρικές και το νομοσχέδιο για τις φαρμακευτικές δαπάνες) είναι οι εκκρεμότητες στις οποίες αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Αυτές, είπε ο κ. Παπαδήμος κατηγορηματικά, πρέπει να είναι έτοιμες ως τις 29 Φεβρουαρίου ώστε να παρουσιαστούν στη Σύνοδο Κορυφής της 1 και 2 Μαρτίου και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκε ήδη νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πριν από λίγο τη δημόσια πρόσκληση για να ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, ενώ στην εισήγησή του ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για τιτάνιο έργο που γίνεται, για ικανοποιητικούς ρυθμούς στο νομοθετικό έργο αλλά και εκκρεμότητες που παραμένουν ώστε να πέσουν οι τελικές υπογραφές στη νέα δανειακή σύμβαση.

Μία πρώτη συζήτηση έγινε και για άλλη τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αφορά τη νομοθέτηση όσων συμφωνήθηκαν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ενώ ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι στην επόμενη συνεδρίασε του υπουργικού συμβουλίου πρόκειται να εισηγηθεί και τη διευθέτηση που όπως είπε έχει γίνει με τη γερμανική εταιρεία Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ένα ποσό κοντά στα 250 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να καταβάλλει η γερμανική εταιρεία στο ελληνικό δημόσιο.