Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Ο υπουργός οικονομικών απάντησε στον κ. Δένδια που πρότεινε να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και έκανε λόγο για «αδιανόητη και τραγική απειλή» αλλά και για απύθμενο θράσος».

Ο κ. Βενιζέλος με εκφράσεις όπως «είστε σαρκαστικός και αδιανόητος», «ντρέπομαι για την Ελλάδα», απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ που του έλεγε ότι «δεν είστε σε τάξη σχολείου ή πανεπιστημίου».

Συνεχίζοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον αποκάλεσε «σαρκαστικό», «αδιανόητο» και «αντιαισθητικό», ενώ από την πλευρά του ο κ. Δένδιας είπε: «Δεν χρειάζεται να μας υποδεικνύετε ούτε το εθνικό μας καθήκον ούτε τι πρέπει να κάνουμε για να σωθεί χώρα. Αυτό το έχουμε ήδη πράξει για να διασωθεί η χώρα από τα μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου την οποία υπηρετούσατε και εσείς.

«Ούτε πρόκειται να μας εκφοβίσετε, ούτε να μας εμποδίσετε να πούμε ότι θεωρούμε εμείς σωστό, ούτε να απαγορεύσετε στην κοινωνία να κρίνει τι έγινε στραβά και βρέθηκε η χώρα στο πλαίσιο της εθνικής ταπείνωσης. Η πρόδηλη ευαρέσκεια σας, με τον εαυτό σας, δεν σας επιτρέπει να αναλογιστείτε τα τεράστια σφάλματα που έχετε πράξει».