Την ώρα που το Μαξίμου προσπαθεί να βρει απαντήσεις στο μέγα ερώτημα που προκύπτει την επόμενη ημέρα της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ, το αν και πότε θα υπάρξουν πολιτικές και πόροι για την ανάπτυξη και κυρίως για ποιους, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ήδη ένα σημαντικό κομμάτι αμφισβητεί ότι η συμφωνία είναι θετική για τη χώρα.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε και πάλι ότι με τη νέα συμφωνία η χώρα δε βγαίνει από το ευρώ και δε χρεοκοπεί, ωστόσο την ίδια στιγμή, η νέα συμφωνία αντιμετωπίζεται πολεμικά από ένα κομμάτι το ΠΑΣΟΚ όμως ήδη κινείται σε ρυθμούς διαδοχής και είναι απολύτως βέβαιο ότι η όποια μάχη δοθεί, θα δοθεί στη βάση του «ναι» ή «όχι» στο Μνημόνιο 2 και τη νέα δανειακή σύμβαση.
«Το νέο δάνειο θα δώσει μία κάποια ανάσα, χάρη στη συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών. Δε λύνεται όμως το πρόβλημα στη ρίζα του. Η κρίση θα επιστρέψει με τρόπο ακόμα πιο δραματικό δήλωσε σε συνέντευξή της στην ιταλική «Λα Ρεπούμπλικα» η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη η οποία σημείωσε: « Για πρώτη φορά το κράτος κατήργησε όλα του τα δικαιώματα, ακόμη και τα συνταγματικά. Έχασε όλη του την ισχύ, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πιστωτών μας».
Σε αυτό το κλίμα, και με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι η Ιπποκράτους αλλά και οι Βενιζέλος – Λοβέρδος δε συζητούν ανάκληση της απόφασης των διαγραφών έχοντας μπροστά και την ψήφιση των τριών εφαρμοστικών νόμων όπου και πάλι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Παπουτσή να είναι ένα βήμα πριν από την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το συμπέρασμα συνετέλεσε και η χθεσινή εκμυστήρευση σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του Χάρη Καστανίδη ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.