Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα σημεία εκτός από ένα, το οποίο δεν κατονομάζει. Πιθανολογείται ότι είναι το θέμα των επικουρικών συντάξεων σε σχέση με μια πιθανή μείωση των κύριων συντάξεων.

Αυτή τη στιγμή ο Λουκάς Παπαδήμος επαναδιαπραγματεύεται αυτό το σημείο με την τρόικα, η οποία προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις αναχώρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί απόψε ώστε να κλείσει η συμφωνία και να επιδοθεί αύριο στη συνεδρίαση του Εurogroup.

Στις επαφές που είχε ο Λ. Παπαδήμος, διαρκούσης της σύσκεψης με ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και με την κυρία Λανγκάρτ, η πίεση ήταν ισχυρή προκειμένου η συμφωνία να κλείσει απόψε. Οι δανειστές δεν έδωσαν κανένα περιθώριο νέας διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα επαναληφθεί όπως αρχικά είχε θεωρηθεί, νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, καθώς αυτοί εξουσιοδότησαν τον Λουκά Παπαδήμο να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση.

«Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματο-οικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup», γνωστοποιείται με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωυπουργού.