Με δύο σημαντικούς σταθμούς και φουλ τις μηχανές ο πρωθυπουργός ζεσταίνει την κυβέρνηση ώστε το καυτό φθινόπωρο να μπορεί να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του κόσμου που, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να του ετοιμάσουν δύο εισηγήσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν κοινωνικά αντίδοτα στο μνημόνιο. Μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων ομάδων και αυξημένη ανάπτυξη ως ομπρέλα στην καταιγίδα του ΔΝΤ.

Στην πρώτη κατηγορία το πακέτο έχει σχεδιαστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ. Την ημέρα που το κίνημα θα κλείνει 36 χρόνια, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κοινωνικά αντίβαρα όχι όμως τη μορφή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα: θα ανακοινώσει μια ολόκληρη δέσμη μέτρων που θα σηματοδοτεί το προνοιακό κράτος. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει και αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα στο κράτος, που θα συνοδεύουν την πολιτική του κοινωνικού κράτους.

Εκτός όμως από την 3η του Σεπτέμβρη, μια εβδομάδα μετά ο κ. Παπανδρέου θα εγκαινιάσει την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με συγκεκριμένη πολιτική που θα εξαγγείλει: θα ανακοινώσει το πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής πάνω σε συγκεκριμένη βάση. Αυτή έχει να κάνει με όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε να κινηθεί πολύ γρήγορα η αγορά και να μην υπάρχουν κάθε φορά τα τεράστια προβλήματα που την καθηλώνουν στο έδαφος και τα οποία έχουν αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους αλλά και χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται στο δρόμο. 

Πηγή: «Αποκαλύψεις»