«Εγώ θα σας θυμίσω τις δηλώσεις καταρχήν του κυβερνητικού εκπροσώπου του κ. Καψή ότι το θέμα του 13ου και 14ου έχει έρθει ως παράδειγμα για τη αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Επίσης του κ. Καρβούνη, του επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα, ο οποίος έχει πει ότι η τρόικα δεν έχει θέσει ποτέ θέμα κατάργησης 13ου – 14ου.

Και εξάλλου υπάρχει ένας διάλογος των κοινωνικών εταίρων, και οι οποίοι θα αποφασίσουν. Γιατί να μην περιμένουμε και να βάζουμε προαπαιτούμενα, δυναμιτίζοντας ουσιαστικά αυτό το διάλογο; Και να μην αφήσουμε τους κοινωνικούς εταίρους να αποφασίσουν;».

Τα παραπάνω είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, όταν ερωτήθηκε για το θέμα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αναφορικά με τη δήλωση του ότι «αν τολμήσει κανείς να πειράξει τον Γ. Παπανδρέου, θα γίνει μακελειό».

Όπως είπε, «πρόκειται περί μιας παρέμβασης ωμής στη δικαιοσύνη. Υπάρχει μια έρευνα δικαστική, χωρίς να την έχουμε δει, χωρίς να έχουμε δει τα αποτελέσματά της, έρχεται κάποιος και επιτίθεται, το θεωρείτε λογικό;

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει σεβασμός στη λειτουργία της δικαιοσύνης, δεν μπορεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης να είναι αλά κάρτ. Δεν μπορεί ο καθένας όποτε τον βολεύει το πόρισμα, ένα πόρισμα δικαστών η δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη, και όποτε δεν την βολεύει να υπάρχουν παρεμβάσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν δεχόμαστε ή όχι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και λέω εδώ υπήρξε μια συγκεκριμένη καταγγελία, και μάλιστα η καταγγελία ήταν από μέλη που διορίστηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη συγκεκριμένη επιτροπή».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραμείνει υπουργός της κυβέρνησης, απάντησε «εγώ θέλω να ρωτήσω διαφορετικά. Εάν τέτοιες υπόνοιες και τέτοιες κατηγορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, κάποιος αισθάνεται ότι μπορεί να παραμένει και να μην έχει την ευθιξία να παραιτείται και να θέλει να παραμείνει στη θέση του, είναι θέμα δικό του προσωπικό όπως καταλαβαίνετε. Αλλά λέω ευθιξία πολιτική υπάρχει για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος αντιμετωπίζει αυτές τις κατηγορίες, να παραμένει στη θέση του;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις Σημίτη, ο οποίος, όπως είπε, «έρχεται και λέει τώρα αυτά τα οποία έλεγε ο Α. Σαμαράς πριν από δυο χρόνια».

Αναφορικά με τις εκλογές είπε ότι δεν τις θέλουν «όσοι φοβούνται την ετυμηγορία του λαού».