Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, με τον εκπρόσωπο του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα, για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ολοκλήρωση του PSI, το «κούρεμα» δηλαδή του ελληνικού χρέους.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο και σε αυτή συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, η διαπραγμάτευση κορυφώνεται διεθνώς, με τους επενδυτές να πιέζουν να κουρευτούν και τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, ύψους 46 δισ. ευρώ, και την ελληνική κυβέρνηση να απειλεί ότι θα ενεργοποιήσει την ρήτρα συλλογικής δράσης, η οποία θα καθιστά υποχρεωτικό το κούρεμα για όλους τους πιστωτές στην περίπτωση που το αποδεχθεί το 75% των επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί δημοσίως χαμηλούς τόνους δίνοντας την αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ την ίδια ώρα και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν χαμηλώσει αισθητά τους τόνους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για το PSI, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και προέβλεψε ότι το νέο δανειακό πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε «όρο επιβίωσης για την οικονομία», θα υποστηριχθεί και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Το πρωτεύον δεν είναι να διακηρύσσουμε τις κόκκινες γραμμές, αλλά να προχωρήσουμε σε μία σοβαρή διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα που πρέπει να αποφασιστεί», δήλωσε στο Real ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών υποστήριξε ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τώρα εκλογές και μετά να πάμε στη δανειακή σύμβαση».

Επέμεινε στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, διαψεύδοντας πάντως ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση, αν δεν υπάρξει συμφωνία, στον διάλογο των κοινωνικών εταίρων για τον ιδιωτικό τομέα.