Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του επικεφαλής διαχείρισης δημοσίου χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, συνοδευόμενοι από τον διευθύνοντας σύμβουλο του διεθνούς χρηματοοικονομικού ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλλάρα, προκειμένου να μετάσχουν στη απογευματινή συνεδρίαση του Euroworking group στην οποία θα αποκρυσταλλωθούν οι όροι του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr η σύσκεψη που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τον κ. Νταλλάρα, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και προέκυψε πως οι δύο πλευρές έχουν οδηγηθεί κοντά σε μια κοινή συμφωνία. Τη συμφωνία αυτή θα εξετάσει το Euroworking group προκειμένου να την επικυρώσει.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους αγκάθι στην επιτυχία του PSI είναι η μειωμένη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, καθώς μόλις 6 στους 10 φαίνονται αυτή τη στιγμή διατεθιμένοι να ανταλλάξουν τα ομόλογα τους. Πάντως οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης διαθέτουν την «πειθώ» προκειμένου να οδηγήσουν σε αύξηση της τελικής συμμετοχής στο PSI.