Σιγή… ασυρμάτου συμφώνησαν τελικά με τον Λ. Παπαδήμο οι κκ.Σαμαράς και Καρατζαφέρης ενόψει της έλευσης του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα και με δεδομένο ότι κορυφώνεται η διαπραγμάτευση για το PSI.

Πέρα από τις όποιες αποκλίσεις τακτικής και άποψης, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει και θα εμφανιστεί με πακέτο διαπραγμάτευσης που στηρίζουν απόλυτα και τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Όπως βεβαιώνουν όλες οι πληροφορίες το θέμα που κυριάρχησε στις συναντήσεις ήταν η διαπραγμάτευση για το PSI, η τακτική της ελληνικής πλευράς, η στάση των μεγάλων funds και η στάση της ΕΕ.

Κοινός τόπος στις συναντήσεις ήταν ότι αν αποτύχει το PSI όλες οι άλλες συζητήσεις ακόμα κι αυτές για περικοπές μισθών και συντάξεων είναι άνευ σημασίας αφού ουσιαστικά θα λήξει εκεί η δανειοδότηση της χώρας με ό,τι σημαίνει αυτό.

Χαρακτηριστικό της επιβεβλημένης σιγής εν ώρα διαπραγμάτευσης ήταν το γεγονός ότι ούτε ο Α. Σαμαράς, άλλα ούτε ο λαλίστατος Γ. Καρατζαφέρης έκαναν δηλώσεις.

Μάλιστα ειδικά από τον Γ. Καρατζαφέρη ζητήθηκε να σταματήσει τα περί εξόδου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και η χώρα πρέπει να εμφανιστεί με κοινή γραμμή και κυρίως με κυβερνητική συνοχή.

Η χθεσινή συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τους δημοσιογράφους και η συνάντηση με τους ανταποκριτές ξένου τύπου, παρότι εξέπληξε πολλούς φαίνεται ότι ήταν μια συμφωνημένη κίνηση που στόχο έχει να δείξει ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης ότι ο έλληνας πρωθυπουργός παρά το μεταβατικό της αρχής του είναι ισχυρός και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των κομμάτων που τον στηρίζουν.