Την αντίθεση του στην πολιτική του Ανδρέα Λοβέρδου στο χώρο της υγείας εξέφρασε ο προσκείμενος στη ΝΔ υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ και των φαρμακοποιών.

«Θα τα αλλάξουμε όλα στην υγεία, έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υγείας που αποτελεί στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Εφαρμόζοντας εργαλεία όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα μπορεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Η μείωση του κόστους για τα φαρμακεία στο μίζερο 15% σημαίνει καθαρό κέρδος 3%. Σε μία επαρχιακή πόλη δεν βγαίνει το φαρμακείο. Είμαστε κατά της μείωσης» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, αλλά επιδιώκει τη συνεργασία των γιατρών και των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η τρόικα απλώς βάζει δημοσιονομικούς στόχους και μπορεί κάποιος να τους πείσει ότι αυτοί οι στόχοι αυτοί μπορεί επιτευχθούν με άλλο τρόπο.