Η πρόοδος του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και η κυβερνητική προετοιμασία εν όψει της καταρτίσεως της νέα δανειακής σύμβασης ύψους 130 δισ. ευρώ βρίσκονται αυτή την ώρα στο επίκεντρο της συνεργασίας του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην συνάντηση μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση επικεντρώνεται στη συμφωνία για το PSI και στη διασφάλιση της νέας δανειακής σύμβασης που θα επιτρέψει την εκταμίευση της νέας μεγάλης δόσης των 89 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, γίνεται επισκόπηση για τις εκκρεμότητες εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα στις 16 Ιανουαρίου.

Ακόμη, εξετάζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011, από τους οποίους εξαρτώνται οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2012, οι διαρθρωτικές αλλαγές του ισχύοντος προγράμματος, οι ιδιωτικοποιήσεις, το απαιτούμενο νομοθετικό έργο των επόμενων εβδομάδων και η εξέλιξη των ταμειακών διαθεσίμων. Τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσει και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.