Κατάργηση σταυρού προτίμησης και ολιγοεδρικές ή μονοεδρικές περιφέρειες με ανοιχτές προκαταρκτικές εκλογές για την κατάργηση της λίστας, πλήρες ασυμβίβαστο βουλευτή – υπουργού, χρονικό όριο στις συνεχιζόμενες θητείες βουλευτών, κατάργηση βουλευτικής ασυλίας, εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, χωρίς αλλαγή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων. Αυτές είναι προτάσεις που παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Φραγκίσκος Παρασύρης.

Για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βουδούρης είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή πολιτικής, εάν δεν υπάρξει προηγουμένως αλλαγή στα πρόσωπα», υποστηρίζοντας έμμεσα ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να απομακρυνθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις οι 3 βουλευτές υποστήριξαν τα εξής: «Είναι σύμπτωμα παρακμής του πολιτικού συστήματος η σύμπλευση με το ΛΑΟΣ. Έγινε υπό έκτακτες συνθήκες και δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ».

Ταυτόχρονα η ομάδα των τριών εκτίμησε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου. «Εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI», είπαν.