Ραδιοφωνική συνέντευξη έδωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η συνολική εικόνα της διοργάνωσης «ήταν θλιβερή, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων», ενώ αναφορικά με τη διαιτησία σχολίασε ότι «δεν χρειαζόταν ένα “πέτσινο” γκολ για να κερδίσει», καθώς κατά τη γνώμη του «έχει καλύτερη ομάδα».

«Η συνολική εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων. Ακατάλληλο γήπεδο, αστυνομία που δεν έκανε ποτέ τη δουλειά της. Ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Αυτή η εικόνα ενός τελικού, όπου στο γήπεδο είναι μόνο χούλιγκαν. Δεν θα σταθώ στη διαιτησία, αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ελκυστικό προϊόν. Ούτε οι ομάδες ούτε η Πολιτεία, που σφύριζε αδιάφορα.», δήλωσε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να σχολιάσει στη συνέχεια: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά έχω πάει 17 ετών στην Τούμπα. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλλον έχει καλύτερη ομάδα. Δεν χρειαζόταν ένα «πέτσινο» γκολ για να κερδίσει».

Σε ερώτηση για παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Η όποια παράγκα πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι καθόμαστε ως φίλαθλοι, καθώς το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Σε λίγο θα πηγαίνουν στο γήπεδο το πολύ 3.000 από κάθε πλευρά. άρα θα κόβονται λιγότερα εισιτήρια, καθώς δεν θα μπορούμε να πάμε στο Champions League και άρα τα έσοδα θα είναι λιγότερα».