Η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο είναι μία καλή κυβέρνηση αλλά και η μόνη μας ελπίδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να μην διενεργηθούν στις 19 Φεβρουαρίου καθώς ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια μικρή παράταση εάν δεν έχουν επιτευχθεί οι τρεις βασικοί στόχοι της: προϋπολογισμός, είσπραξη έκτης δόσης, πρόγραμμα PSI.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με την είσπραξη του τέλους των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, λέγοντας ότι έχει «ενδοιασμούς αν έπρεπε να γίνει η είσπραξη μέσω των λογαριασμών».
Υπογράμμισε ότι πλήρωσε το χαράτσι, όμως συνεχίζει να ψάχνει αγοραστή για να πουλήσει ένα ακίνητο.

Αναφορικά με την παρουσία στελεχών του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος είπε πως έχει συνεργαστεί με ορισμένους και η συνεργασία ήταν πολύ θετική.

Για την παρουσία του στην πολιτική ο κ. Πάγκαλος είπε πως δεν έχει κάνει ούτε ένα ρουσφέτι και πως ποτέ δεν έτρεφε την αυταπάτη μακρινού ορίζοντα και για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως μπαίνει σε «κοσμογονική περίοδο». Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι έτοιμος να τον λιθοβολήσει
και επεσήμανε πως είναι επιτυχία του η Ελλάδα να δανείζεται με 5% από το
μηχανισμό, όταν οι άλλοι δανείζονται από τις αγορές με 6,5%.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η κόντρα του Θ. Πάγκαλου, με τον Χρ. Παπουτσή, που προέκυψε τις τελευταίες μέρες, μετά την συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος είπε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ευθύνη για την εικόνα του κέντρου.

Ο κ. Παπουτσής απάντησε θέτοντας ηλικιακό θέμα και σήμερα ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι «δεν δέχομαι τον ηλικιακό ρατσισμό». Όπως είπε: «Δεν είμαι υπέρ του καιάδα» ενώ πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Χρ. Παπουτσή ότι «ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι νέοι, ενώ είναι 55άρηδες».

Προανήγγειλε την έκδοση βιβλίου του με τίτλο «Μαζί τα φάγαμε» και ξεκαθάρισε πως δεν αποκάλεσε «μ…ς» τους Έλληνες αλλά απαντώντας σε γαλλική εφημερίδα υπογράμμισε ότι: «οι φασίστες, οι κομμουνιστές και οι ηλίθιοι είναι αυτοί που θέλουν να ανατρέψουν το κράτος και αν φύγουμε από το ευρώ».