Να απαντήσουν στο θέμα της διαδοχής ζητούν οι βουλευτές από τον Γ. Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι πρόφαση ότι αν συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει στο κόμμα, θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση», τόνισε ανώτατο στέλεχος της παράταξης.

Τα περιθώρια στενεύουν για τον Γ. Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος εκλαμβάνουν την αναβολή της συζήτησης για τη διαδοχή, ως αδυναμία να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και κυρίως δε δέχονται ότι μία ανοικτή και ουσιαστική πολιτική συζήτηση που θα έθιγε πρόσωπα και πολιτικές, θα δημιουργούσε προβλήματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Την κυβέρνηση Παπαδήμου τη στηρίζουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόφαση ότι αν συζητήσουμε για το τι πρέπει να γίνει στο κόμμα, θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Όσο δε συζητάμε την αλήθεια, τόσο απαξιωνόμαστε στα μάτια της κοινής γνώμης», είπε κορυφαίο στέλεχος της παράταξης που δεν είναι ανάμεσα στα ονόματα που έχουν γραφτεί στον Τύπο ως επίδοξος διάδοχος του Γ. Παπανδρέου.

Το ίδιο πρόσωπο θεωρεί ότι για την αναβολή της συζήτησης έχουν ευθύνη και ο Παπανδρέου που δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του αλλά και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν ότι δε θέλουν να αναλάβουν για να πάει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και να χρεωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει με τις επαφές του Γ. Παπανδρέου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν από Ιανουάριο.

Ο Γ. Παπανδρέου όπως και οι άλλοι κορυφαίοι στο ΠΑΣΟΚ πάντως , δε δείχνουν να βιάζονται. Στη χθεσινή συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο ζήτησε συντονισμό για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για Βρυξέλλες και Κίελο, όπου θα γίνει η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Από το ρεπορτάζ ωστόσο προκύπτει ότι εφόσον εκταμιευθεί η 6η δόση και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός η πίεση από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προς τον Γ. Παπανδρέου αλλά και τους κορυφαίους του κόμματος θα ενταθεί για να υπάρξουν ξεκάθαρες ανακοινώσεις για την έναρξη ουσιαστικής και πολιτικής συζήτησης που θα αφορούν το πρόγραμμα, τις πολιτικές αλλά και τα πρόσωπα, πριν φύγει το 2011.