Για κινήσεις αποστασίας κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον Realfm 97,8.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν κατηγορεί την κ. Γεννηματά για κινήσεις αποστασίας ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Μα προφανώς. Γιατί ξαφνιάζεστε; Όταν καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: “ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα”, που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το να διαφοροποιηθεί ένας βουλευτής από τη γραμμή του κόμματός του είναι δικαίωμά του, Δημοκρατία έχουμε. Και προφανώς έχει και δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί. Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου. Και δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την κουβέντα».
Για το θέμα της αξιολόγησης ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν δειλιάζει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή».
«Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει προτεραιότητα ο τόπος είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Βέβαια αν η κυβέρνηση δειλιάζει να κλείσει την αξιολόγηση, δεν θέλει να την κλείσει, θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή να παραδώσει την εντολή, γιατί αυτή η χώρα δεν αντέχει σε άλλη παράταση», είπε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος πρόσθεσε ότι: «στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των οικουμενικών κυβερνήσεων τις οποίες αποκάλεσε: «κυβερνήσεις-σούπας».
«Εγώ, όπως ξέρετε, δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης, γιατί οι οικουμενικές κυβερνήσεις είναι κυρίως κυβερνήσεις-σούπας. Δηλαδή να τα βρούμε όλοι μεταξύ μας, να μην διαφωνεί κανείς… Μα πως να μην διαφωνούμε; Άλλα πράγματα λέει το Ποτάμι, άλλα η ΝΔ, άλλα το ΠΑΣΟΚ, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος πρέπει να αποφασίζει ποιος τον κυβερνάει. Άλλο η συνεργασία, μία κορυφαία στιγμή που θα βάλει πλάτη ο καθένας από μας για ένα κορυφαίο θέμα, αλλά κυβερνήσεις οικουμενικές ή κυβερνήσεις όλου, όπως λένε, του δημοκρατικού τόξου και όλου του ευρωπαϊκού φάσματος δεν οδηγούν πουθενά».