«Οι ειδήσεις στην Ευρώπη για την Ελλάδα δεν είναι καλές πρέπει να εκπλήξουμε θετικά τους εταίρους μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι εκείνο το μέλος που ζητά μονίμως εξαιρέσεις και διευκολύνσεις. Είπε, πάντως, ότι υπάρχει κι ένα καλό συναίσθημα για τους Έλληνες πολίτες που εδώ και χρόνια βρίσκονται σε οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν και το Μεταναστευτικό.
«Είναι έτοιμοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να δείξουν αλληλεγγύη, αρκεί να δείξουμε κι εμείς ότι είμαστε καλοί οικογενειάρχες και κάνουμε αυτό που θα κάναμε στο σπίτι μας» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και υπογράμμισε ότι μόνο οι εταίροι βοηθούν και καμία άλλη χώρα, όπως η Βενεζουέλα, ή η Ρωσία, τις οποίες επισκέφτηκε ο κ. Τσίπρας.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα εκλογών και τα σενάρια για τη χώρα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει η τύχη του κ. Τσίπρα, με ενδιαφέρει η τύχη της Ελλάδας […] Εάν φοβάται μη συμβεί και στον ίδιο ό,τι και στον κ. Παπανδρέου, δηλαδή να εξαφανιστεί το κόμμα του, δεν σημαίνει ότι μπορεί να βάζει τη χώρα σε περιπέτειες» τόνισε, μεταξύ άλλων, και αναφέρθηκε σε τρία πιθανά σενάρια για την Ελλάδα: εκλογές, δημοψήφισμα για το νόμισμα και ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας.
«Εάν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, τότε να πάει τώρα σε εκλογές» είπε και εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει νέο δίλημμα μέσω δημοψηφίσματος με το ερώτημα ευρώ ή δραχμή. Καταλήγοντας σημείωσε ότι το τρίο σενάριο είναι να καταφέρει ο κ. Τσίπρας να κυβερνήσει έως το τέλος της 4ετίας.
Αναφερθείς στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε: «Το λάθος του μνημονίου στηρίχτηκε στην αύξηση της φορολογίας και όχι στην περιστολή δαπανών […] οι κόφτες που έχουν μπει, που δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα. Πρέπει να δημιουργήσεις νέο πλούτο, αλλά δεν μπορείς να τον δημιουργήσεις με πολιτικούς που κλαίνε πάνω σε κάθε ιδιωτικοποίηση».
Πρόσθεσε: «Η κυριαρχία των ιδεών της Αριστεράς μας οδηγεί στα βράχια, πήγα στην Κούβα και είδα τι σημαίνει παράλληλο νόμισμα, οι πολίτες αυτοί μετά από 60 χρόνια ζουν ακόμα με δελτία».
Για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων είπε: «Εμείς, επτά χρόνια στεναχωριόμαστε και με το δίκιο μας, αλλά πολλές χώρες μάς δανείζουν με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από εκείνο που οι ίδιες δανείζονται από τις αγορές, ενώ ακόμα και οι συντάξεις σε χώρες όπως η Σλοβακία, που μας δανείζει, είναι πολύ χαμηλότερες από τις συντάξεις στην Ελλάδα».