Ο Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει τις διακοπές του στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Το πρόγραμμα των διακοπών του όμως δεν είναι μόνο ξεκούραση και θαλάσσια σπορ. «Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ σήμερα «φαίνεται ότι η απόφαση για μια «γερή δόση» ανασχηματισμού έχει ληφθεί. Και μένουν οι αποφάσεις για τους… υποψήφιους δημάρχους και κυρίως περιφερειάρχες.

Για όποιον δεν κατάλαβε, ο ανασχηματισμός αυτός θα είναι κατά κάποιον τρόπο «υποχρεωτικός», εξ ου και μάλλον θα επακολουθήσει και δεύτερη δόση. Υποχρεωτικό τον καθιστά η επίσης ειλημμένη απόφαση του Πρωθυπουργού να επιστρατεύσει τουλάχιστον τέσσερα κυβερνητικά στελέχη- τρεις υφυπουργούς και έναν υπουργό- στη μάχη του Νοεμβρίου».

«Το ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί ισχυρές υποψηφιότητες για να μην κινδυνεύσει από ενδεχόμενο συνασπισμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους και στις κρίσιμες περιφέρειες. Σε μεγάλο βαθμό αυτές οι υποψηφιότητες θα προέλθουν από τους κόλπους της σημερινής κυβέρνησης. Οπότε τα προς επιστράτευση κυβερνητικά στελέχη θα παραδώσουν τις θέσεις τους και συνεπώς ο Πρωθυπουργός θα ανεβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με νέο υπουργικό σχήμα» καταλήγει ο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.