Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της διάσκεψης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου με ομιλία του προέδρου της και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αραβική Άνοιξη άλλαξε καθοριστικά το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και μετέφερε σε όλη την υφήλιο ένα ισχυρό μήνυμα για περισσότερη Δημοκρατία και συμμετοχή, για περισσότερη δικαιοσύνη.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμη ότι η Αραβική Άνοιξη βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Όπως είπε, έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα όμως υπάρχουν και αβεβαιότητες για το μέλλον.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής βρίσκεται δίπλα στους πολίτες του Αραβικού κόσμου, που μάχονται για ένα καλύτερο μέλλον και προσβλέπει σε διάλογο και συνεργασία με τις δημοκρατικές δυνάμεις και τις νέες κυβερνήσεις που θα προκύψουν.

Κλείνοντας τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Κρήτη είναι μια γειτονιά που έχει δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και τους οποίους επιθυμεί να διευρύνει και να ενισχύσει.

Στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην Εισαγγελέα Λασιθίου οι δύο συλληφθέντες, πατέρας και γιος, από τα χθεσινά επεισόδια στον Άγιο Νικόλαο έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Για τους δύο συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, ορίστηκε τακτική δικάσιμος την 1η Δεκεμβρίου 2011.