Επίθεση στον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση και το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989, εξήγησε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων είναι εντελώς σε δυσμενή θέση και πολλοί σε καταστροφική». Επιπλέον αποκάλυψε ότι «έχουν καταντήσει να επαιτούν από τον κύκλο των συγγενών και των φίλων και σε πολλά φανάρια βλέπω και Έλληνες»!

«Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο του εξευτελισμού των Ελλήνων της τρίτης ηλικίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αφήσουν με τίποτα τις καρέκλες και αυτές τις μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμα και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε περήφανος λαός. Δεν ζητιανεύουμε το χαρτζιλίκι του Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος.

Σχολιάζοντας τη σύγκρουση Τσίπρα με το ΔΝΤ, ο κ. Αλαβάνος σχολίασε ότι «είναι φυσιολογικός ο ‘καυγάς’». «Είναι σαν το σουβλατζίδικο με τρεις συνεταίρους, που δεν πάει καλά και αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν κι αυτοί», είπε, για να συμπληρώσει: «Η Ευρωζώνη καταγγέλλει το ΔΝΤ και ‘τραβάει το αυτί’ στην Ελλάδα. Το ίδιο και το ΔΝΤ. Και η ελληνική κυβέρνηση, μια είναι ενάντια στο ΔΝΤ μια στην Ευρωζώνη. Μπάχαλο».

Μιλώντας για τον Σόιμπλε, δήλωσε ότι «απευθύνεται στην Ευρωζώνη για να την ελέγξει». «Από πού και ως πού έχει λόγο για τη χώρα μας; Εμείς του έχουμε δώσει αυτό το λόγο. Στον κάθε Σόιμπλε και στην κάθε Λαγκάρντ», σημείωσε, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να βρει την κυριαρχία της.

Κλείνοντας, ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε προσωπικές βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, «δεν έχει κανέναν δισταγμό».

«Δεν πιστεύω στην ‘τσαμπουκαλίδικη’ πολιτική. Για να σε σεβαστεί ο αντίπαλός σου δεν πρέπει να ‘πουλάς κορδέλες’, αλλά να έχεις μια σταθερή στάση», είπε και καταφέρθηκε με οξύς χαρακτηρισμούς εναντίον του Τσίπρα για τα λάθη του Μαξίμου στις αναφορές σε νησιά.

«Να μάθει και ποια είναι τα νησιά του Αιγαίου, να μην τα λέει διπλά, μόνο πιωμένος μπορεί να είναι για να τα λέει διπλά (Μυτιλήνη-Λέσβος). Η χειρότερη υποτίμηση για έναν άνθρωπο είναι να τον λες με άλλο όνομα ή να μην τον ξέρεις».