«Αυτή τη στιγμή οι εκλογές δεν είναι λύση. Λύση είναι οι αποφάσεις και η εφαρμογή όπως ήδη έχουν αποφασιστεί» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Ζούμε στο ίδιο έργο θεατές 7 χρόνια τώρα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε «πληρώνουμε την αναβλητικότητα και τον λαϊκισμό αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων» και έφερε ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής κυβέρνησης, που στα λιμάνια της χώρας έχει διορίσει περισσότερα μέλη στα διοικητικά συμβούλια από τον αριθμό των εργαζομένων.

«Μαθαίνουμε τώρα ότι στα λιμάνια της χώρας, εκτός απ’ τον Πειραιά που έφυγε, τα διοικητικά συμβούλια, δηλαδή αυτοί που πληρώνονται για να παίρνουν τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις στα μικρά περιφερειακά λιμάνια, είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «πρέπει να σιγουρέψουμε τα ευρωπαϊκά μας βήματα και γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Πρέπει να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους και ειδικά με τον Ντράγκι για να μπούμε στην αγορά ομολόγων. Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που θα φέρουν φθηνότερο χρήμα στη χώρα. Αυτή τη στιγμή οι εκλογές δεν είναι λύση. Αυτή τη στιγμή η λύση είναι οι αποφάσεις και η εφαρμογή όπως ήδη έχουν αποφασιστεί». Υποστήριξε ότι η Ελλάδα χάνει κοινοτικούς πόρους κι όπως ανέφερε «όταν χάνεις λεφτά από την οικονομία κόβεις συντάξεις και μισθούς και αναγκάζεσαι να βάλεις φόρους».

Στην ίδια συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας και την παρουσία του στα ακριτικά νησιά μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε «όταν ο κ. Καμμένος παίρνει τους βουλευτές αλλά μπρατσέτα, από τη μια μεριά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -από την αριστερή βέβαια- και από τη δεξιά του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και πηγαίνει στη Ρω, διασπά το εθνικό μέτωπο και δίνει μία λάθος εικόνα για το πως υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα».

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού «τα εθνικά μας θέματα δεν τα υπερασπιζόμαστε με τους τσαμπουκάδες και τις στρατιωτικές στολές των πολιτικών. Τα εθνικά μας θέματα τα υπερασπιζόμαστε με μία πολιτική που φέρνει κοντά μας όλη την Ευρώπη, που δεν μας απομονώνει και που δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας στην περιοχή. Όχι τυχοδιωκτισμούς όχι κούφιες κορώνες, όχι τσαμπουκάδες. Αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου εμφανίζονται από κοινού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής είπε ότι «είναι η ντροπή της κυβέρνησης σ’ ένα θέμα όπου τα λάθη μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά. Για δύο λόγους είναι ντροπή: Ο ένας είναι ότι ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση , ο δεύτερος είναι ότι διασπά το μέτωπο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στα εθνικά μέτωπα».

«Επειδή υπήρξε μια κατακραυγή – κάποιοι από την εφημερίδα Αυγή πήραν ξεκάθαρη θέση – αλλά λέω επειδή υπήρξε μια κατακραυγή του κόσμου, ξαφνικά, επειδή η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος έχουν τη δυνατότητα να έχουν καλύτερη πρόσβαση στα διαδικτυακά μέσα, οι φωτογραφίες αυτές έχουν “χαθεί”. Οι φωτογραφίες του κ. Κασιδιάρη μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο και τη Ρω, έχουν χαθεί από τη δημοσιότητα» είπε.