«Η λογική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι μπορούμε να βάζουμε φόρους -έχουμε στον καινούριο προϋπολογισμό δυόμισι δις φόρους παραπάνω, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιος θα τους πληρώσει. Σήμερα το 50% του κόσμου δεν πληρώνει φόρους, ασφαλιστικά και τράπεζες γιατί δεν μπορεί. Μετά, το ερώτημα είναι έβαλες παραπάνω φόρους για να τα δώσεις στους ανέργους; Η απάντηση είναι όχι, θα τα δώσεις στις συντάξεις, όπου πραγματικά έχουμε πρόβλημα γιατί είμαστε μια γερασμένη χώρα, και στο κομματικό κράτος» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ΕΤ3 σχετικά με την άκρατη φορολογία που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Στη συνέχεια ανέφερε: «Μελετήσαμε αναλυτικά τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για τους ανέργους. Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία αλλά στον προϋπολογισμό της χώρας οι δαπάνες για την στήριξη των ανέργων είναι οι μικρότερες στην Ε.Ε.» και στη συνέχεια τόνισε: «Το που πάνε τα λεφτά είναι απόφαση της κεντρικής διοίκησης. Εμείς θεωρούμε όμως ότι υπάρχει σπατάλη υπέρ του κομματικού πελατειακού κράτους».
Αναφερόμενος στην δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκη, ο οποίος από το βήμα της βουλής ανέφερε: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω;», ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά των ΑΝΕΛ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό όμως το πρόβλημα πρέπει να το λύσει, αλλά και να απολογηθεί, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συγκυβερνάει δύο χρόνια με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να είναι και με τον Κάστρο και με τον Καμμένο. Δεν πάνε και τα δύο μαζί και ας μην προσπαθεί ξεγελάσει τον κόσμο. Το Σύμφωνο συμβίωσης δεν ψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ. Ευτυχώς που υπήρχε το Ποτάμι και άλλοι βουλευτές και το ψηφίσαμε. Όπως και το τζαμί. Μία κυβέρνηση που θέλει να εκφράζει αυτή την “αριστερή ελπίδα” όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην Αβάνα, να δώσει μια απάντηση πώς μπορεί να συγκυβερνά μ’ ένα ακροδεξιό κόμμα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για τον κ. Ζουράρι ανέφερε ότι όταν ένας υπουργός και, κυρίως, Παιδείας, μέρος μια κατοχικής κυβέρνησης, προσβάλλει κυρίως τον κύριο Τσίπρα, μετά τη χώρα και μετά εμάς.
Παράλληλα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του για Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε τα μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το θέμα της Τουρκίας, να μην είναι στις πλάτες ενός ανθρώπου, ενώ σχετικά με την αξιολόγηση ανέφερε: «Θέλω να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να σωθεί η χώρα. Δεν με ενδιαφέρει να γκρεμιστεί η χώρα για να γκρεμιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά δεν είναι δικά μου οράματα».