«Το πολυνομοσχέδιο σφραγίζει το πολιτικό Βατερλό για το κυβερνών κόμμα, δυστυχώς όμως αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς το γκρεμό για την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός εκφωνεί διχαστικές ομιλίες και αξιώνει συναίνεση», ενώ μίλησε για «ύβρη προς την ιστορία να παρομοιάζει ο πρωθυπουργός –έστω εμμέσως- τον εαυτό του με τον πρώτο κυβερνήτης της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια ή τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, που αν μη τι άλλο ήξεραν να διαπραγματεύονται ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του έθνους. Μετά από πόλεμο και εθνικές καταστροφές».

Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της με τη δικαιοσύνη, ενώ μίλησε και για «κενό εξουσίας», καθώς όπως τόνισε ότι «το κυβερνών κόμμα είναι στα πρόθυρα της διάλυσης».

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το «φορολογικό Αρμαγεδδών», έχει «μετατρέψει τη μεσαία τάξη σε μη προνομιούχους», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα γίνεται «πειραματόζωο αποκρουστικών σεναρίων».