Με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η «πολιτική αλλαγή» πλέον είναι ένα αίτημα της πλειοψηφίας του λαού.

Όπως είπε, «δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη: «Μόνο μια νέα, σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ανακατατάξεις αυτές προς όφελος της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα θα ήταν μια ισχυρή ατμομηχανή ανάπτυξης αν δεν είχε αυτή τη θλιβερή κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τόνισε ακόμη ότι: «Η οικονομική μας αδυναμία αφήνει την Ελλάδα στο περιθώριο. Δεν είμαστε μέρος καμιάς λύσης».

Υπογράμμισε πως: «Η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για το προσφυγικό κρέμεται από μια κλωστή» και είπε ότι: «Η αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν προσθέτει άλλη μια εστία ανησυχίας στην περιοχή μας».

«Η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους πολίτες με κάθε ευκαιρία και ευνοεί τους λίγους σε βάρος των πολλών» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι: «Η Ελλάδα έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση».

Αναφορά Μητσοτάκη στον Κωστή Στεφανόπουλου

Με αναφορά στον Κωστή Στεφανόπουλο ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Κέρδισε την αγαπή και τον σεβασμό των Ελλήνων και αισθανόμαστε τιμή που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξης.