Με την παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, την προσεχή Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία του δικτύου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, PES και της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Ως κεντρικά θέματα της ημερίδας θα είναι τρία ερωτήματα: «Είμαστε μια χαμένη γενιά;», «Είμαστε καταδικασμένοι να μεταναστεύσουμε;», «Μήπως το δικαίωμα στην Παιδεία τείνει να γίνει προνόμιο μόνο για τους έχοντες;».

«Αν σε απασχολούν κι εσένα όλα αυτά, αλλά νιώθεις ότι δεν σε ακούει κανείς, έλα την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στις πέντε το απόγευμα, στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης! Μαζί με νέους επιστήμονες και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά θα συζητήσουμε για τις λύσεις που μπορεί να δώσει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στα προβλήματα της γενιάς μας!», αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν σε 50 πόλεις της Ευρώπης ανάλογες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Act for Youth», με τις οποίες οι νέοι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δοθούν 20 δισ. την επόμενη τριετία για να μειωθεί η ανεργία των νέων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν, εκτός από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ο αγρότης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, Άλκης Κίσσας, η αντιπρόσωπος της κίνησης «act4youth», Χριστίνα Καμπισιούλη και ο συντονιστής του «PES» Κομοτηνής, Δημήτρης Τέλλης, ενώ μέσω skype θα παρέμβει ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης. Η εκδήλωση γίνεται με την χορηγία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.