Το νέο κυβερνητικό σχήμα σηματοδοτεί την πρόθεση του Μαξίμου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα ζητήματα της αξιολόγησης, της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της απασχόλησης, σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δίνει επίσης ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι πρώτη φορά τοποθετείται υπουργός με στόχο να φτιάξει μια δομή που να ανταποκρίνεται σε αυτά τα ζητήματα. Πρόκειται για τον ρόλο που αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει και ζητήματα συντονισμού της ανάπτυξης και ζητήματα που αφορούν στα μεγάλα έργα. Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης αναλαμβάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συντονισμό της κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι στο πλαίσιο των δομικών αλλαγών, εντάσσεται και το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς. Επισημαίνεται ότι και ο Νίκος Παππάς και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, θα διατηρήσουν γραφείο και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για ηλικιακή ανανέωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «πρωινός καφές» του πρωθυπουργού θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση και σε αυτόν θα συμμετέχουν οι τρεις υπουργοί Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.
Σε ερωτήσεις αναφορικά με τη μη υπουργοποίηση του Νίκου Φίλη, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι του έγινε πρόταση να αναλάβει κάποιο άλλο υπουργείο, ωστόσο αρνήθηκε. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει στο υπουργείο Παιδείας, όπως και σε όλα τα υπουργεία.
Σε ερωτήσεις σχετικά με πρόσωπα που είτε δεν παρέμειναν στο κυβερνητικό σχήμα είτε δεν τους προτάθηκε να συμμετάσχουν, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έμειναν εκτός αρκετοί και πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζεται η δουλειά που έκαναν.