Αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με υπουργό την Λυδία Κονιόρδου και υφυπουργό Αθλητισμού τον Γεώργιο Βασιλειάδη.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτριος Λιάκος και υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Δημήτριος Τζανακόπουλος.

Στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπουργός τοποθετήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υφυπουργός τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου .

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα και ο Κώστας Γαβρόγλου τοποθετήθηκε υπουργός Παιδείας με υφυπουργούς τον Δημήτριο Μπαξεβανάκη και τον Κωνσταντίνο Ζουράρι .

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Φάμελος , στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ο Νικόλαος Μαυραγάνης , στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

υφυπουργός ο Νεκτάριος Σαντορινιός και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υφυπουργός ο Βασίλειος Κόκκαλης.

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιώργος Βασιλειάδης

Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι ο επικρατέστερος για νέος υφυπουργός Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται να αναβαθμιστεί (πιθανότατα να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης) και ο επικρατέστερος, αυτήν τη στιγμή, για να αναλάβει τον Αθλητισμό, είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης. Όλα τα παραπάνω τα μεταφέρουμε με επιφύλαξη και ενώ αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό.

Ο 38χρονος είναι δικηγόρος και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης.

Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο και είναι αναπληρωτής Συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο 34χρονος δικηγόρος και μέχρι σήμερα επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και  διαδέχεται την Όλγα Γεροβασίλη, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.

Ο 34χρονος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επίσης αναλάβει ως νομικός και επικεφαλής αρμόδιας επιτροπής να μελετήσει όλο το νομικό πλέγμα που αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή. Υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς επίσης και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006.

Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010 και του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

Υπουργός Εργασίας:  Έφη Αχτσιόγλου

Η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου είναι η νέα υπουργός Εργασίας. Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο.

Η κ.Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Υπουργός Πολιτισμού: Λυδία Κονιόρδου

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες τραγωδούς, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού μετά τον ανασχηματισμό και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Από το 1978 έως το 1987 ήταν μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έπαιξε ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή. Πήρε μέρος ως Κορυφαία του Χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, ενώ έπαιξε την Αθηνά στις Ευμενίδες και την Κλυταιμνήστρα στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου.

Από το 1993 έως το 1996 ανέλαβε τη διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Έχει διδάξει υποκριτική σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαιωάννου. Από το 2007 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Το καλοκαίρι του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά την Μήδεια του Ευριπίδη με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το 2003 πήρε το Βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου για το έργο «Ίωνας» του Ευριπίδη που παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Γεννήθηκε το 1947 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι βουλευτής Επικρατείας και ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει σπουδάσει στα Πανεπιστήμια Lancaster και Cambridge και Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του. Είναι επίσης: Ερευνητής και διδάσκων σε Cambridge, Harvard, Boston University, Istanbul Teknik Universitesi, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Dibner Institute for the History of Science, Chemical Heritage Foundation, Centre Alexandre Koyre.

Έχει διατελέσει, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Ιστορικών Αρχείων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1995 έως το 2014 και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2014 έως το 2014.

Είναι επίσης, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ήταν γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Βοηθών Επιμελητών 1980-1981, μέλος διαφόρων επιτροπών για θέματα εκπαίδευσης του ΚΚΕ εσωτερικού, Συνασπισμού και ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1982-1986.

Υφυπουργός Παιδείας: Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Νέα είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα είναι εκείνη του Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988.

Συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με την κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας».

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχτηκε βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 25 Γενάρη 2015.

Υφυπουργός Παιδείας: Κώστας Ζουράρις

Είναι Πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ.

Είναι, πρώην μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος και του ευρώ-Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ Εσωτερικού), και πρώην εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία.

Ο Ζουράρις είναι αντίθετος σε κάθε λύση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την εύρεση μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Το Μάιο του 2009 μαζί με το Στέλιο Παπαθεμελή ίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές. Το Κόμμα περιλάμβανε και οργανώσεις της ελληνικής μακεδονικής διασποράς.

Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος στις λίστες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέγη. Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή προκάλεσε εντύπωση, καθώς ήταν εξαιρετικά δυσνόητη επειδή περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και τον επιτάφιο λόγο του Περικλή που μεταφέρει ο Θουκυδίδης. Εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Είναι ένας διακεκριμένος οικονομολόγος και ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ένα από τα think tank της κυβέρνησης.

Μπορεί να είναι ένα μη προβεβλημένο πρόσωπο αλλά ο καθηγητής της έδρας Οικονομικών Jerome Levy, Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών περιοδικών όπως το Review of Income and Wealth, καθώς και οργανισμών όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, και η Επιτροπή Bretton Woods.

Μάλιστα, η περίφημη φράση του Αλέξη Τσίπρα «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ» ανήκει στον ίδιο ο οποίος είχε δηλώσει το Φεβρουάριο του 2012, «you need something similar to the Marshall Plan».

Υφυπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης: Στέργιος Πιτσιόρλας

Από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ γίνεται υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ήταν ως οργανωτικό στέλεχος του Ρήγα στη Θεσσαλονίκη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝ και ένας από τους ανθρώπους που θεωρούνταν πολύ κοντά στον Λεωνίδα Κύρκο αλλά και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Φάμελος

Είσοδος στην κυβέρνηση και για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Εξεταστικής για τα θαλασοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, Σωκράτη Φάμελο.

Ο Σωκράτης Φάμελος είναι Έλληνας χημικός μηχανικός και βουλευτής.

Γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα και σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Νικόλαος Μαυραγάνης

Ο Νικόλαος Μαυραγάνης είναι ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην θέση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ο Νικόλαος Μαυραγάνης γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1968 στην Αμάρυνθο είναι δικηγόρος στο επάγγλεμα και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Από 4 Νοεμβρίου είναι υφυπουργός Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Ευβοίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκλέγουν βουλευτή στην Εύβοια και ο Νίκος Μαυραγάνης χάνει την βουλευτική θέση. Τον Νοέμβριο του 2015 αναλαμβάνει ειδικός συνεργάτης του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη.

Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: Νεκτάριος Σαντορινιός

Νησιώτης και αυτός, ο βουλευτής Δωδεκαννήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, θα είναι πλέον ο νέος συνεργάτης του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 17-5-1972. Κατάγεται από τη Σύμη και σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π.

Εξελέγην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, στις 25 Ιανουαρίου 2015 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά την πρώτη θητεία του ως βουλευτής Δωδεκανήσου εξελέγην Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια. Παράλληλα, διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη δεύτερη θητεία του ως βουλευτής (09/15- σήμερα) έχει οριστεί μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ και συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Για δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδο έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Παράλληλα είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Βασίλειος Κόκκαλης

Γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε νομικά και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λάρισα. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Θεσσαλίας. Από αυτή τη θέση έχει αγωνιστεί να δοθούν οριστικές λύσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, τονίζοντας πως οι πλειστηριασμοί κατοικιών πρέπει να αποφευχθούν και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Λαρίσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Προσχώρησε στους ΑΝΕΛ και  εκλέχθηκε βουλευτής Λαρίσης τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Έχει καταγραφεί η διαφωνία του σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 σε σχέση με τους ΑΝΕΛ, καθώς είχε ζητήσει την ακύρωσή του αφού υπερψήφισε την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Δημήτρης Λιάκος

Τέλος, ο Δημήτρης Λιάκος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στενός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Τσίπρα στα οικονομικά και ένας από τους λεγόμενους τρείς σωματοφύλακες.

Ο Δημήτρης Λιάκος γεννημένος το 1973 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο Hellenic Management Association.

Aπό το 2002 και για πέντε χρόνια να εργάζεται ως Fund Manager, Marketing Manager στην Τράπεζα Κύπρου.

Το 2007 ξεκινάει να εργάζεται ως Senior Fund Manager, Marketing Manager στην εταιρεία International Mutual Fund S.A..

Το 2010 και έως το 2014 στην εταιρεία Aeolian Investment Fund S.A., εργάζεται στην θέση του General Manager, Investment Manager.

Από το 2014 ξεκινάει να εργάζεται στο γραφείο του τέταρτου αντιπροέδρου της Βουλής ως Assistant Officer.

Από το Φεβρουάριο του 2015 και έως τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Από τον Αύγουστο και ως τον Οκτώβριο του 2015 με τον ρόλο του Special Advisor for Banking and Capital Markets εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Από τον Οκτώβριο του 2015 είναι προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικής Πολιτικής του πρωθυπουργού και κατέχει συντονιστικό ρόλο στην διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν και το ΔΝΤ, εκ μέρους του γραφείου του πρωθυπουργού.