Μεγάλη γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η στάση του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία των τροπολογιών Παππά στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξαπέλυσε βολές κατά της Φώφης Γεννηματά και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη στάση της στην ψηφοφορία λέγοντας πως θα ψήφιζε «όχι» αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία.

Παράλληλα, τόνισε ότι κανείς δεν τον ρώτησε για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας πως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για να αποφασίσει.

«Είχα ζητήσει επίτηδες να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να αποφασίσει και όχι μόνος του ο εκπρόσωπος της παράταξης αλλά αυτό δεν έγινε. Εγώ θα ψήφιζα “όχι” αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία. Ελπίζω να συνέλθουν τα όργανα για να συζητήσουμε όπως γινόταν και επί των ημερών της δικής μου ηγεσίας», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές και για κενά στη δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπέμπει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα» είπε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως είναι θεματοφύλακας των διαδικασιών.

Αποστάσεις από την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τις τροπολογίες Παππά πήρε και ο γραμματέας Πολιτισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Θανάσης Χειμωνάς.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θανάσης Χειμωνάς σημείωσε πως ενώ είναι στο κόμμα από το 2012 είναι η πρώτη φορά που ντρέπεται γι’ αυτό.

«Είμαι στο ΠΑΣΟΚ απο το 2012. Για πρώτη φορά ντρέπομαι για το κόμμα μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.