Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο θάνατος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, θλίβει ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συνεργάτες του Γιώργου Παυλίδη», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Γιώργου Παυλίδη, εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης.

«Η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση αποχαιρετά τον Γ. Παυλίδη, έναν από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν επί μακρόν, με μεράκι και σημαντική επιτυχία το θεσμό, και μάλιστα σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και ταλαιπωρημένες περιοχές της χώρας, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του και καταλήγει: «Στην οικογένειά του, αλλά και στους συνεργάτες του στην Περιφέρεια, απευθύνω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τη θλίψη του για το θάνατο του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Σε δήλωσή του τον χαρακτήρισε σπάνιο φίλο, συνοδοιπόρο, ευγενή άνθρωπο και εμβληματική προσωπικότητα για την αυτοδιοίκηση της χώρας.

«Ο Γιώργος Παυλίδης, επί 12 χρόνια Νομάρχης Ξάνθης και από το 2014 περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ήταν άνθρωπος του ήθους και του μέτρου, πολιτικός που υπηρέτησε το συλλογικό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου, με ανιδιοτέλεια και σκληρή δουλειά. Μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμεινε στις επάλξεις, πιστός στο καθήκον του απέναντι στους συμπολίτες του, που επί δεκαετίες τον επέλεγαν για να τους εκπροσωπεί σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Το όραμά του για την αυτοδιοίκηση θα παραμείνει ζωντανό. Όπως ζωντανά θα μείνουν και τα σημαντικά έργα που κληροδότησε στην αγαπημένη του Περιφέρεια και στην Ξάνθη, όσα χρόνια υπηρέτησε την περιοχή, με αξιέπαινη συνέπεια, ανάλογη της εμπιστοσύνης με την οποία τον περιέβαλλαν οι πολίτες. Ο Γιώργος Παυλίδης τίμησε αυτή την εμπιστοσύνη, με τον καλύτερο τρόπο, με κάθε του απόφαση, από κάθε αξίωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του και τόνισε ότι η απώλεια αυτή κάνει φτωχότερη τη Μακεδονία και τη Θράκη, την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τη Νέα Δημοκρατία, «την παράταξη που υπηρέτησε με πίστη στις αρχές και τις αξίες της».

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Παυλίδη, τόνισε:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Γιώργος Παυλίδης υπήρξε ένας έντιμος άνθρωπος, μία δυναμική προσωπικότητα. Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με συνέπεια, αφοσίωση και αυταπάρνηση.

Διακρίθηκε για τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που έλαβε κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ξάνθη, πάντα με σταθερό προσανατολισμό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη, το πλούσιο έργο του.

Εκ μέρους του συνόλου της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού εκφράζω στην οικογένεια του, τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.