Πολιτικές κινήσεις που θα εμπεριέχουν το στοιχείο της έκπληξης, προανήγγειλε μετά τη λήξη της κυβερνητικής επιτροπής κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει με λεπτομέρειες.

Πληροφορίες του 24h.gr ωστόσο επιμένουν ότι και στην κυβερνητική επιτροπή συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αυξήσει τη νομιμοποιητική βάση της πολιτικής που ακολουθεί, μόλις ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο για την ελληνική οικονομία.

Και σε αυτήν την προσπάθεια, περιγράφονται τρία βήματα. Με δεδομένο ότι ο κ. Παπανδρέου αποκλείει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αυτή τη στιγμή συζητείται η συγκρότηση μιας νέας τακτικής η οποία σχηματικά θα μπορούσε να περιγραφεί στα εξής τρία βήματα:

Πρώτο βήμα, μία νέα οργανωμένη προσπάθεια εξεύρεσης συναίνεσης στη συμφωνία που θα προκύψει και θα είναι οριστική.

Δεύτερον, την έγκρισή της νέας συμφωνίας με τους δανειστές ή μόνο με την ΕΕ από τουλάχιστον 180 βουλευτές.

Τρίτον, τη διενέργεια δημοψηφίσματος – παρά τις σημαντικές αντιδράσεις που υπάρχουν, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου επιμένει – με ένα ερώτημα που θα αποτελεί δίλημμα για τους πολίτες σε ότι αφορά τη συμφωνία που θα υπάρξει.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με αφετηρία και όχι κατάληξη τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν το έδαφος για τέτοιου βεληνεκούς πολιτικές πρωτοβουλίες, που στην κυβέρνηση, την κοινοβουλευτική ομάδα και το ΠΑΣΟΚ θεωρούν απαραίτητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας έλεγε ότι θα προκύψουν αλλαγές στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου «αλλά -όπως υποστήριξε-ότι προστεθεί στο κεκτημένο που υπάρχει θα είναι καλύτερο».

Πηγή: 24h.gr