Ο πρωθυπουργός και η σύζυγος του θα πάνε στη Πάρο για οκτώ ημέρες την επόμενη βδομάδα. Ο σημερινός ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στα ΝΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά «στο ΠΑΣΟΚ έχουν μια παροιμία: «Όσα φέρνει η Πάρος δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος».

Εννοούν ότι οι πιο σημαντικές αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια ελήφθησαν στο κυκλαδίτικο νησί. Όχι μόνο για πολιτικά θέματα, αλλά και για πολιτικά πρόσωπα. Από την Πάρο επέστρεψε το 2007 με τον Γιάννη Ραγκούση στο πλευρό του. Είναι ένα μυστήριο, άλυτο μέχρι στιγμής. Εξ ου και όλοι διαβλέπουν ότι οι φετινές νύχτες του Πρωθυπουργού στην Πάρο θα εγκυμονούν πολλά και διάφορα.

Τις ίδιες μέρες με τον Γιώργο θα βρίσκεται στην Πάρο (εκεί άλλωστε ζει η οικογένειά του) και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με έναν σωρό φακέλους. Ο Πρωθυπουργός και ο πρώτος τη τάξει υπουργός του έχουν να λάβουν αποφάσεις για εκκρεμή θέματα. Να χτενίσουν τον νέο εκλογικό νόμο, για παράδειγμα. Να αποφασίσουν αν θα ισχύει οριστικά το «50 συν ένα» στις δημοτικές εκλογές, όπως επιμένει ο υπουργός Εσωτερικών, αλλά αντιτίθενται άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον φόβο των «μετώπων» της αντιπολίτευσης κατά των κυβερνητικών υποψηφίων. Να οριστικοποιήσουν τη λίστα με τους υποψήφιους περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι οι μισές υποψηφιότητες πρέπει να είναι γένους θηλυκού. Και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει ότι ο Γιώργος δεν θα ζητήσει ιδέες για τον ανασχηματισμό!»