Για τον πρωτοφανή πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε στο «Πρακτορείο 104.9 Fm» ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, από τη Χίο όπου βρίσκεται για την άσκηση «Παρμενίων». Μάλιστα τόνισε ότι χρεώνουν στην κυβέρνηση επιχειρηματίες που μόνο στην κυβέρνηση δεν ανήκουν.

Ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι ο κ. Καλογρίτσας τον είχε καλέσει δύο φορές στο σπίτι του, τη μία παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας την επόμενη φορά που συναντήθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα του ζητήθηκε να μην συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιον» είπε.

Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως το ότι είναι καθαρός ο διαγωνισμός φάνηκε από την πρώτη άδεια την οποία πήρε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος δεν έχει φιλική προς την κυβέρνηση συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα των αδειών δεν είναι ελεγχόμενο από την κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Άμυνας και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα τα οποία θα πάνε προς όφελος εκείνων που έχουν την περισσότερη ανάγκη και «θα υπάρξει ένα τηλεοπτικό τοπίο που δεν θα εισπράττει μόνο αλλά θα πληρώνει». Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι όποιος δεν πληρώσει τις επόμενες δόσεις χάνει την άδεια. «Εμείς με τον Αλέξη Τσίπρα δεν χρωστάμε σε κανέναν» υπογράμμισε.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που μπορούν να έρθουν κοντά στην κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι θα υπάρξουν οικονομικές εξελίξεις θετικές ενώ εκτίμησε ότι το χρέος θα διευθετηθεί, μέχρι το τέλος του έτους.

«Μπορούν να έρθουν κοντά μας άνθρωποι που δεν προέρχονται από την Αριστερά άλλα από τον κεντρώο χώρο. Πιστεύω και στην κυβέρνηση αυτή, εάν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει -είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός- μπορούν να μπουν και πρόσωπα που εκπροσωπούν παραγωγικές τάξεις. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολιτικά ακάλυπτοι, οι Καραμανλικοί, βρίσκονται υπό διωγμό από τον κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ . Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει δυστυχώς την πολιτική του κ. Σαμαρά, γίνεται ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου. Αντί να δικαιώνει τον Καραμανλή με τον Γεωργίου (με τα στατιστικά στοιχεία), πήρε ουσιαστικά τη θέση του Γ. Παπανδρέου. Λοιπόν όλος αυτός ο κόσμος που ήταν κοντά στην κυβέρνηση Καραμανλή, πιο κοντά είναι σε μας παρά στη ΝΔ, αυτή τη στιγμή, του Γεωργιάδη και του Βορίδη, της ακροδεξιάς – των άκρων που έλεγε ο Καραμανλής που δεν θα συνεργαζόταν ποτέ» είπε.

Ερωτηθείς για το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές απάντησε πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί μέχρι το 2019 και ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει εμπειρίες στην αντιπολίτευση και το 2023 μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης-Εκκλησίας, υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε ότι και οι δύο πλευρές σε συνεννόηση θα προχωρήσουν στη συγγραφή ενός νέου βιβλίου θρησκευτικών, λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αλλόθρησκα παιδιά.