Με το αίτημα για εκλογές να ξετυλίγεται με γεωμετρική πρόοδο για τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει το σκληρό πρέσινγκ στο κυβερνητικό επιτελείο. Η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε από τα γραφεία της ΝΔ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου είναι ενδεικτική της στρατηγικής απόλυτης πόλωσης που υιοθετεί πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση, προσδοκώντας πρόωρες πολιτικές εξελίξεις.

«Η πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα. Η αποτυχημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο επικίνδυνη. Με τον Ρουβίκωνα αγκαλιά καταλύουν τις αξίες της χώρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές μπορούν να φύγουν» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταδεικνύοντας παράλληλα τη ραγδαία φθορά που υπόκειται η κυβέρνηση από τις πολιτικές που εφαρμόζει. “Πέρυσι τέτοια εποχή πολλοί προεξοφλούσαν μακρά ηγεμονία Τσίπρα, και εμάς με περιφρόνηση. Σήμερα βλέπουν ισχυρό προβάδισμα ΝΔ και ηγεμονία της ΝΔ, όλοι συνειδητοποιούν ότι είμαστε η εναλλακτική λύση και μας αντιμετωπίζουν ως την αυριανή κυβέρνηση” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η δικιά τους αποτυχία να μετατραπεί σε αποτυχία της ίδιας της χώρας. Η ανάκαμψη της Ελλάδας περνάει μέσα από την εκλογική και ιδεολογική ήττα του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε μιλώντας σε πανηγυρικό κλίμα ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής, απευθύνοντας έκκληση στα στελέχη της ΝΔ να συγκροτήσουν ένα «δημοκρατικό μέτωπο ευθύνης».

Επιπλέον το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ ως απάντηση στα περί «κόφτη» στον κόφτη που επικαλείται το Μαξίμου είναι ότι «ήδη οι πολίτες έχουν υποστεί τον κόφτη στους μισθούς και τις συντάξεις τους», κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης που επιχειρεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας. «Αφού τίναξαν στον αέρα τα νοικοκυριά με τη φορολογία, πανηγυρίζουν γιατί οι πολίτες πλήρωσαν και δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης» σημειώνουν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, παραπέμποντας και στα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ «που θα καταργούσε ο Αλέξης Τσίπρας».

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη συνεχίζει τις περιοδείες του με έντονο προεκλογικό «άρωμα», αυτή τη φορά μετά το Λαύριο στην Αιτωλοακαρνανία. Στόχος, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του, είναι «να καταστεί και ο τελευταίος πολίτης κοινωνός της Συμφωνίας Αλήθειας και της εναλλακτικής πρότασης που κομίζει ο πρόεδρος της ΝΔ σε αντιπαράθεση με τις φορομπηχτικές πολιτικές μίας απαξιωμένης κυβέρνησης».