Με μια διφορούμενη δήλωση , ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, απάντησε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις συζητήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους εκπροσώπους της τρόικας, για το φλέγον θέμα της μείωσης των κατώτατων μισθών στις συλλογικές συμβάσεις.

«Η Κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ενθαρρύνουμε συνεχώς τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα», είπε ο κ. Μόσιαλος, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις επερχόμενες μειώσεις.

Στη συνέχεια , πάντως, περιέπλεξε τα πράγματα, λέγοντας «Παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα χαμηλά εισοδήματα και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μέσα από την μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν, πάντως, ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι όχι η περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις, ούτως ώστε να υπάρξει μείωση του λειτουργικού τους κόστους, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα τους.

Πηγή: 24h.gr