Nα δοθεί η δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να παρεμβαίνει στις αγορές ομολόγων, πρότεινε η πρώην υπουργός Λ. Κατσέλη μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.

«Από τον Φεβρουάριο του 2011 είχαμε πει ότι η καλύτερη, η βέλτιστη λύση θα ήταν να προικοδοτηθεί το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, να μπορεί εκείνο να παρεμβαίνει ενεργά για τη διαχείριση του χρέους των κρατών της ευρωζώνης, να μπορεί να δίνει ίσως εγγυήσεις. Είναι ακριβώς αυτό που πρότεινε και ο κ. Γκάιντνερ στην τελευταία σύνοδο. Να μπορεί, εκτός πολιτικών εξελίξεων και εκτός αποφάσεων του κοινοβουλίου, να διαχειριστεί ορθολογικά τα θέματα του χρέους. Δυστυχώς, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αλλά πιστεύω ότι γρήγορα ή αργά, εκεί θα καταλήξουμε», είπε.

Ακόμη μίλησε και για κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα ελληνικά ομόλογα.

«Την περασμένη βδομάδα γίνανε πράξεις, με μεγαλύτερη απομείωση, ενόψει της μελλοντικής μείωσης του 20%, άρα πολλοί οι οποίοι αγοράζανε τώρα ομόλογα ελληνικά με πολύ χαμηλότερες τιμές, αναμένουν να τα πουλήσουν με μεγαλύτερη τιμή. Γίνονται αυτά τα παιχνίδια στη διεθνή αγορά και βγάζουν χρήματα στις πλάτες άλλων. Και γι’ αυτό νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι τελικά όλη η χρηματοπιστωτική αγορά διεθνώς, χρειάζεται πολύ καλύτερη ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά.